Informatieavond energie besparen

valkenswaardbespaart

Energie besparen

Deze week heb ik de informatiemarkt bezocht van Valkenswaard bespaart. Verschillende Valkenswaardse bedrijven lieten hier zien hoe je door middel van hun diensten energie en, zeker zo belangrijk, geld kunt besparen!

Belangrijke aspecten bij het verbeteren van de energieprestatie van bestaande woningen:

Isolatie

Door na-isolatie vermindert het verlies van warmte door gevels, vloer en dak en is er minder energie nodig om je huis te verwarmen. Er zijn verschillende opties, zoals het vullen van de spouwmuur met isolatiemateriaal, plaatsen van geïsoleerde voorzetwanden of aanbrengen  van isolatie onder de kap.

Zonne-energie

Het plaatsen van zonnepanelen (PV-cellen) zorgt er voor dat zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Zo bespaar je op je elektriciteitsrekening.

Installatie

Door je oude installatie te vervangen door een nieuwe, energiezuinige installatie kun je veel energie besparen.  Zo kun je de investering op termijn terugverdienen. Je kunt hierbij denken aan het vervangen van je oude CV ketel door een HR-ketel, eventueel in combinatie met zonnecollectoren of aan een ventilatiesysteem met warmte terugwinning.

Isolerende beglazing

Een groot deel van de warmte gaat verloren door de kozijnen en het glas. Het plaatsen van isolerende HR++ beglazing zorgt voor een lagere energierekening. Let hierbij op de U-waarde van het glas. Hoe lager de U-waarde, des te beter het glas isoleert.

Energie advies

Door vooraf te berekenen welke besparingen zullen optreden bij welke verbeteringen aan uw woning, is het mogelijk om de terugverdientijd te bepalen.  Zo krijgt u een beter inzicht in welke maatregelen geschikt zijn voor uw woning.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *