Prijsvraag energiezuinige woningen

3daanzicht

BLIK OP BUITEN

Aan de rand van Oudleusen is een plan gemaakt voor 5 sociale huurwoningen. De situatie wordt gekenmerkt door de traditionele woonbebouwing van het dorp en het omliggende agrarische landschap van ‘Lo-Essen’ met weidse uitzichten. In tegenstelling tot de omliggende woningen in traditioneel stijl, wordt de vorm van de woningen bepaald door de invloed van de situatie. Voor de woningen zijn traditionele materialen gebruikt, die ook in de omliggende woningen veelvuldig voorkomen . Ze worden echter op een eigentijdse manier toegepast. Hierdoor past het project in de dorpse omgeving maar heeft het plan een eigen identiteit.

Het verspringen van woningen zorgt voor weids uitzicht op de omringende omgeving, duidelijke kenbaarheid van de afzonderlijke woning en privacy op het terras. Er is gekozen voor verspringende terrassen aan de achterzijde met uitzicht op gemeenschappelijke tuin en omringende landschap. Het gemeenschappelijke achtergebied blijft open, zodat de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit kan worden benut.

Aan de voorzijde heeft de woonkamer een uitzicht op het landschap. De keuken, eetkamer en het terras aan de achterzijde zijn georiënteerd op de gemeenschappelijke tuin en kijken uit over het landschap.

ENERGIECONCEPT

– Goede isolatie zorgt voor weinig verlies.

-Oriëntatie van de daken op het zuiden zodat ze geschikt zijn voor PV cellen

-Hoog rendement CV ketel combineren met ventilatielucht-water warmtepomp

voor warmwater en (Lage Temperatuur) Verwarming.

energie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *